Skip to content

Használat

Tekintsd meg videós oktatóanyagainkat amelyben mozgás- és sportterateuta mutatja be a masszázspisztoly és egyéb Movtech™ termékek helyes használatát.

1. Hogyan kell használni?
Használat előtt teljesen töltsd fel a masszázspisztolyt. (2-4 órán keresztül hagyd a töltőn.)

Válaszd ki a kívánt fejet, amivel masszírozni szeretnél és bekapcsolt állapotban enyhén nyomd hozzá a problémás testrészhez.

Mozgasd fel-le a masszázspisztolyt és enyhe vagy közepesen erős nyomással nyomd rá a készüléket a problémás felületre.

2. Általános használati útmutatás
Törekszünk arra, hogy a Movtech™ masszázspisztoly és a kiegészítők a lehető legbiztonságosabbak legyen. Viszont be kell tartanod pár alapvető óvintézkedést:

 • Tölteni beltéren, jól szellőző, száraz helyen kell.
 • Ne töltsd a készüléket a szabadban, fürdőszobában, vagy kádtól, medencétől 3 méteren belül.
 • Ne használd a masszázspisztolyt nedves felületeken.
 • Ne tedd ki az időjárási körülményeknek a töltőt és a masszázspisztolyt. Különösen a hó, eső és nedvesség ártalmas.
 • Ne használd a készüléket vagy a töltőt robbanásveszélyes környezetben (gázhalmazállapotú füstök, por vagy gyúlékony anyagok). Szikra keletkezhet, amely tüzet okozhat.
 • Ne hordozd a töltőt a kábelénél fogva.
 • Tartsd távol a kábelt a hőtől, olajtól és éles szélektől.
 • Ne használd és ne töltsd sérült vezetékkel.
 • Tartsd távol a kábelt a felmelegedett felületektől.
 • Ne kezeld nedves kézzel a töltőt.
 • Húzd ki a töltőt, ha nem használod. A sérült töltőt azonnal cseréld ki.
 • Ne hagyd az akkumulátort a töltőben egy óránál tovább, miután az akkumulátor teljesen fel lett töltve. Az akkumulátor védelmi rendszert tartalmaz a túltöltés veszélyének elkerülése érdekében. A túltöltés azonban idővel csökkentheti élettartamát.
 • Ne helyezz semmilyen akadályt a szellőzőnyílásokba. Tartsd távol a nyílástól a lenge ruhadarabokat, hajat, szőr és mindent, ami a légáramlást akadályozná.
 • Ne égesd le az akkumulátort, mert felrobbanhat, személyi sérülést vagy kárt okozhat. Valamint elégetésekor mérgező füstök és anyagok keletkeznek.
 • Soha ne használj sérült töltőt.
 • Ne érintkezzen az akkumulátor bőrrel, szemmel vagy szájjal.
 • Ha a bőrre került az akkumulátor folyadék, akkor mosd le szappannal és vízzel, majd öblítsd le ecettel. Ha szemedbe kerül az akkumulátor folyadék, azonnal öblítse le vízzel 20 percig, és forduljon orvoshoz.
 • Az akkumulátor rövidre zár, ha egy fémtárgy kapcsolatot létesít az akkumulátor vagy a 12 V-os csatlakozó pozitív és negatív érintkezői között. A rövidre zárt akkumulátor tüzet és személyi sérülést okozhat.
 • Ne használd takaró vagy párna alatt, mivel túlzott felmelegedés léphet fel, ami tüzet, áramütést vagy sérülést okozhat.
 • Hűvös, száraz helyen tárolandó. Csak akkor töltsd a készüléket, ha a környezeti hőmérséklet 0 ° C/32 ° F és 40 ° C/104 ° F között van. Nyáron ne tárold a készüléket olyan helyen, ahol a hőmérséklet meghaladhatja a 40 ° C -ot, például közvetlen napfényben, járműben vagy fémépületben.
 • Az akkumulátort mindig a jogszabályoknak megfelelően dobd ki. A lemerült akkumulátorok is tartalmaznak energiát, ezért ártalmatlanítás előtt elektromos szalaggal takard le a 12 V-os csatlakozót, hogy megakadályozd az akkumulátor rövidzárlatát, ami tüzet vagy robbanást okozhat.
 • Ne használd a készüléket a kádban, fürdőben, ahol nedvesség érheti.
 • Ha belesett a vízbe akkor ne nyúlj utána, hanem azonnal húzd ki a hálózati csatlakozót.
 • Amennyiben szétszeded a készüléket, úgy mindennemű garancia azonnal érvényét veszti. Ezután nem áll módunkban javítani a készüléket. Kérjük ezt vedd figyelembe.
 • Ha bármelyik alkatrész nem működik megfelelően, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Köszönjük.

3. Hogyan és meddig töltsem?
Fontos! A készüléket mindig kikapcsolt állapotban kell tölteni. Addig amíg a piros led fénye zöldre nem vált.

A hosszabb akkumulátor élettartam érdekében érdemes 10% körüli akku állapotnál megkezdeni az újratöltést.

A készülék markolata alján a led színjelzéssel jelzi a töltöttségi szintet. (Piros, sárga, zöld).

4. Miért érdemes használni?
Rezgéssel és ütéssel történő mély masszázst biztosít, ami csökkenti az izom- és ízületi fájdalmakat, javítja a mozgást, enyhíti az izmok fáradtságát és fájdalmát, ennek eredményeként gyorsabban gyógyulhatsz.

5. Milyen gyakran kell használni a Movtech™ masszázspisztolyt?
Főként edzés előtt és edzés után érdemes használni a készüléket. Illetve pihenőnapokon nyújtás és stresszoldás mellett/helyett. Kivéve, ha folyamatos fájdalom áll fenn.

Ha úgy érzed, hogy a masszázs nagyobb fájdalmat okoz és már túlmegy az egészséges szinten, akkor azonnal vedd fel a kapcsolatot orosoddal.

6. Hogyan és meddig kell használni?
A kívánt eredménytől függően javasoljuk, hogy a masszázspisztolyt legalább 15 másodpercig, legfeljebb 2 percig használja izomcsoportonként. A teljes test edzése pedig ne haladja meg a 15 percet. Naponta 2-3 alkalommal ismételhető a masszázs.

 • 30 másodperc = izom-aktiváció

Az edzés vagy a testmozgás előtt 30 másodpercig használd a masszázspisztolyt alacsony sebességi fokozaton, hogy „felébressze” izmait.

 • 15 másodperc = izom-reaktiváció

Reaktiválja az izmokat edzés vagy bármilyen tevékenység közben. Csak 10-15 másodpercig használja az adott izomcsoporton. Ez újra energiát ad, enyhíti az izomgörcsöket és a fáradtságot, és aktívvá teszi az izmokat.

 • 2 perc = Fájdalom csökkentése és regenerálás

A fájdalom csökkentése érdekében legfeljebb 2 percig használd a masszázspisztolyt az adott izomcsoporton, ami azonnali regenerálást igényel.

7.Használhatom magamon?
Természetesen. Úgy lett kialakítva a készülék, hogy önmasszírozásra is tökéletesen alkalmas legyen. Ez volt az egyik fő szempont. Fogantyúja és markolata úgy lett tervezve, hogy még a hátad is meg tudod masszírozni vele.

8. Miért válik pirossá a bőröm, amikor használom?
Egy terület masszírozása után a felhasználó gyakran tapasztalhatja a bőr vörösödését és minimális duzzanatát az erek, izomsejtek és fasciák kitágulása miatt. Viszont ezek jót jelentenek, nincs ok a pánikra. Amennyiben hosszabb ideig tapasztalsz gyulladást vagy fájdalmat, mindenképpen fordulj orvosodhoz.

9. Használhatok masszázsolajokat vagy krémeket a Movtech™ masszázspisztollyal?
Abszolút! Edzés előtt a Movtech™ Warm and Protect (WP) krémmel ajánljuk a használatát. Edzés után és regenerálódási céllal pedig a Reborn krémet. Ezek kombinációjával lesz a legeredményesebb a kezelés.

10. Hogyan kell kivenni vagy kicserélni az akkumulátort?

Fontos! Az akkumulátor passzosan illeszkedik a fejegységbe, hogy a fokozott rezgő hatás ellenére se lazuljon ki, vagy legyen érintkezési probléma. Ebből adódóan erőteljesen kell húzni az akkumulátort és tartani a fejegységet, hogy ki tudd cserélni.

A fekete akkumulátor kioldó gombot nyomd meg le az erre kialakított mélyedésnél, miközben erőteljesen húzod az akkumulátort.

Figyelj rá, hogy kizárólag a mélyedésnél nyomd meg a gombot, ne a tetejénél, mert felcsúszhat a gomb és akár ki is törhet. Ennek a cseréje és javítása a nem megfelelő használat miatt a garanciális kereteken kívül esik melynek díja 5000 Ft + szállítási költség.

11. Hogyan kell megolajozni a masszázspisztolyt?
A masszázspisztolyt elegendő 3 havonta a hozzá tartozó olajjal megolajozni.

Első lépésként a hüvelyt, amibe a masszázsfejeket is illesztjük, azt nyomjuk be teljesen, ekkor tudsz csak kellően hozzáférni az olajozandó részhez.

A hüvely felső peremére, főleg a külső részére cseppentsünk pár csepp olajat 3-4 ponton körbe. A hüvely külső peremén lefolyva fog majd bejutni az olaj a célterületre. Ha a hüvely belső üreges részéből, ahová a fejet is teszed, onnan sajnos nem fog eljutni az olaj a megfelelő helyre.

13. A dupla gumis fejet csak krémmel használd.
Fontos! A dupla gumis fejet kizárólag a krémekkel együtt használd, mert a hosszabb dupla fej miatt nehezebben fog csúszni a felületen és nagyobb erőhatás éri a masszázspisztoly elejénél lévő hüvelyt. Később emiatt hangosabb lesz a masszázspisztoly vagy berregni fog. Ezt kérjük tartsd szem előtt, és figyelj rá használat közben, mert az ebből adódó hibákra nem vonatkozik a garancia.

Kollégáink körültekintően átnézik a termékeket feladás előtt és a feladásról bizonyító erejű videófelvétel is készül.

A nem rendeltetésszerű használatból adódó hibák, nem minősülnek gyári hibának. Az ezzel kapcsolatos csere vagy javítás költséget vonhat maga után. Erről bővebben a gyakori kérdéseknél (GYIK) olvashatsz.

14. Biztonságos-e a használata a testem minden területén?
A legtöbb test terület nagyon pozitívan reagál a masszázsra. De fokozott óvatossággal kezeld a nyak hátulját és oldalát. Ne kezeld a nyak / torok elejét. Ne használd visszérproblémákon, szöveti gyulladásokon, például öltéseknél és csontok gyógyulásánál.

Maradj távol a daganatoktól, a nem diagnosztizált daganatoktól és a cisztáktól. Ne használd a masszázspisztolyt az arcon vagy a fejen. Használat előtt konzultálj orvosoddal. A teljes biztonsági információkért olvasd el a felhasználói kézikönyvekben található teljes biztonsági útmutatót.

15. Ruhán keresztül is lehet használni?
Az esetek többségében igen. A bő, lyukacsos, lezser ruhadaraboknál érdemes vigyázni, nehogy kárt tegyen az anyagban használat közben. Az ékszerektől, testékszerektől távol kell tartani, nehogy sérülést okozzon.

16. Ha érzékeny a bőröm, akkor is használhatom a csupasz bőrfelületen?
Igen, a készüléket úgy tervezték, hogy ne okozzon az érzékeny bőrön sem irritációt. Ha nagyon érzékeny bőrrel rendelkezel és valamilyen kellemetlenséget tapasztalsz, próbáld meg a masszázspisztolyt a ruházat fölött használni.

17. A várandós hölgyek is használhatják?
Az áldott állapotban lévő nőknek először orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt bármilyen masszázskészülékünket használnának. Ha az orvos engedélyezi, akkor is minden esetben kerülje el a hasat! És gratulálunk! : )

17. Hogyan segít a masszázspisztoly?
Az edzés utáni masszázs megakadályozza a fascia meghúzódását, valamint a keletkezett tejsavat és salakanyagokat gyorsabban “nyomja ki” a szervezet.

Mindeközben az izomsejtek oxigénellátását és a keringés fokozza.

18. Okozhat viszketést?
A viszketés gyakori érzés a keringés hirtelen növekedésével. Amikor az izomsejtek és az erek kitágulnak, az idegrendszer stimulálása kisebb viszketési érzéseket okozhat.

19. Vizsgáltak a masszázspisztoly hatását?
A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy az “ütőmasszázs“az izomszövet több mint harmincszor erősebb összehúzódását eredményezi, mint a sima masszázs.

Enyhíti az izomfeszültséget és csökkenti a csontokra és ízületekre nehezedő fizikai stresszt. Több oxigént és tápanyagokat juttat az izom- és fascia szövetekbe. Ennek eredményeként csökken a stressz és fájdalom, valamint javult az izomműködés. A rehabilitációs folyamatban használt “ütőmasszázs” felgyorsítja a trauma, műtét vagy betegség következtében sérült nem használatos atrofikus izmok gyógyulását és helyreállítását.

20. Használat előtti tudnivalók
A készülék használata előtt mindenképpen olvasd végig a magyarnyelvű használati útmutatót amit a termék táskájában találsz.

Pár fontosabb instrukcióval azonban itt is feltüntetünk:

 • Az új akkumulátorokat az első használat előtt fel kell tölteni. Az első feltöltés 4-5 órán keresztül tartson. Később amit feltölt, már tudod használni.
 • Ne tedd az ujjad vagy bármilyen fémtárgyat a cserélhető masszázsfejek helyére a dugattyúba.
 • Ne használj a Movtech™ által biztosított tartozékokon kívül más tartozékokat vagy akkumulátorokat.
 • Ne használd a készüléket a fejen és a nemiszervek közelében. A nyaki szakaszon is kellő óvatosággal használd az oktatóvideók megnézése után.
 • Figyelj rá, hogy a testszőrzet ne ragadjon, akadjon be a készülékbe vagy a mozgó alkatrészek közé.
 • Ne használd nyílt sebeken vagy sebészeti beavatkozásokon (pl: varrat, metszések).
 • Ne zárd el a motor szellőzőnyílásait.
 • Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében vedd le az akkumulátort a töltőről, ha már az a jelzőfény szerint feltöltött.
 • Várandósság esetén való használat előtt mindenképpen konzultálj az orvosoddal.

2023 © Minden jog fenntartva I Movtech.hu

0